Lisansüstü programları bahar dönemi başvuruları başladı.
Son başvuru tarihi: 24 Ocak 2021
duyuru tarihi: 31 Aralık 2020

2020-2021 bahar dönemi lisansüstü programlara uluslararası öğrenci başvuruları alınmaya başlamıştır..

> Başvuru kılavuzu ve kontenjanlar için tıklayınız.
> Başvuru formu için tıklayınız.

Önlisans ve lisans programlarına ek yerleştirme sonuçları açıklandı!
Kayıt tarihleri: 26, 27, 30 Ekim 2020
duyuru tarihi: 22 Ekim 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı önlisans ve lisans programları uluslararası öğrenci ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar 26, 27 ve 30 Ekim 2020 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezinde alınacaktır.

> Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.
> Kayıtta gerekli evraklar için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulunun ilgili yazısı gereği Geçici Eğitim Merkezi diplomasına sahip olup Milli Eğitim Bakanlığından Denklik Belgesi almayanların kayıtları yapılmayacaktır.
Liseyi yurtdışında bitiren Türk vatandaşlarının kendi okullarından almaları gereken lisenin tamamını aynı okulda okuduklarına dair yazıyı kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Suriye'den yatay geçiş sonuçları açıklandı.
Başvuru tarihi: 21 Ekim 2020 | 10.00-17.00
duyuru tarihi: 07 Ekim 2020

Kayıtlar 21 Ekim 2020 tarihinde 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezi'nde alınacaktır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Önemli Not: Yükseköğretim Kurulunun ilgili kararına göre 2013-2014 eğitim öğretim döneminden önce Suriye'deki bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olanların başvurusu kabul edilecektir. Yükseköğretim Kurulunun ilgili yazısı gereği Geçici Eğitim Merkezi diplomasına sahip olan adayların İl Milli Eğitim Müdürlüklerine denklik için başvurup Lise Diploması edinmeleri gerekmektedir. Elinde lise diploması bulunmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Türkiye'deki bir üniversiteye daha önce yatay geçiş yaptığı tespit edilen adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Önlisans ve lisans programlarına yerleştirme sonuçları açıklandı!
Kayıt tarihleri: 30 Eylül - 02 Ekim 2020
duyuru tarihi: 23 Eylül 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı önlisans ve lisans programları uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar 30 Eylül - 02 Ekim 2020’de 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezinde alınacaktır.

> Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.
> Kayıtta gerekli evraklar için tıklayınız.

Kayıt tarihleri ile ilgili olarak aşağıda belirtilen takvim uygulanacaktır:
30 Eylül 2020 – Meslek Yüksekokulları, Ceyhan Mühendislik Fakültesi, Ceyhan Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
1 Ekim 2020 – Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Eğitim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
2 Ekim 2020 – Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari ve Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacaktır.