ÇUÖS 2020'ye katılamayan adayların dikkatine!
duyuru tarihi: 30 Ekim 2020

28 Ağustos 2020 tarihinde düzenlenen Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavına (ÇUÖS) katılamayan adayların dikkatine! Yurtdışında ikamet edip Türkiye’de sınava girmek için başvuran ve sınav tarihinde Kovid-19 küresel salgını nedeniyle yaşadıkları ülkede yurtdışı çıkış yasağı olmasından dolayı sınava giremediğini beyan eden adayların ÇUÖS başvuru ücreti iade edilecektir. İade sırasında ortaya çıkacak olan banka havale/EFT kesintilerinden Çukurova Üniversitesi sorumlu değildir. İade işlemi için adayların aşağıda sunulan dilekçeyi doldurup imzalamaları ve 13.11.2020 tarihine kadar e-posta ile iso@cu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Ücret iadeleri sınav başvuru ücretinin ödendiği hesaba yapılacaktır.

> ÇUÖS 2020 sınav ücret iadesi dilekçesi için tıklayınız.

Önemli Not: Sadece yurtdışında ikamet edip sınav için Türkiye’ye gelemeyen adaylara ücret iadesi yapılacaktır.
Türkiye’de ikamet edip Türkiye’de bir sınav merkezi seçtiği halde sınava girmeyen adaylara ücret iadesi yapılmayacaktır.
Azerbaycan’da ikamet edip Bakü sınav merkezini seçtiği halde sınava girmeyen adaylara ücret iadesi yapılmayacaktır.
İadeler sınav başvuru ücretinin ödendiği aynı IBAN numarasına yapılacaktır. (Başvuru ücreti kim tarafından yatırılmış ise dilekçede o kişiye ait IBAN numarasını bildiriniz.) Ücret iadeleri ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda lütfen Merkezimiz ile iletişime geçiniz.
Tel: +90 322 338 72 89 E-posta: iso@cu.edu.tr

Önlisans ve lisans programlarına ek yerleştirme sonuçları açıklandı!
Kayıt tarihleri: 26, 27, 30 Ekim 2020
duyuru tarihi: 22 Ekim 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı önlisans ve lisans programları uluslararası öğrenci ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar 26, 27 ve 30 Ekim 2020 tarihlerinde 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezinde alınacaktır.

> Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.
> Kayıtta gerekli evraklar için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulunun ilgili yazısı gereği Geçici Eğitim Merkezi diplomasına sahip olup Milli Eğitim Bakanlığından Denklik Belgesi almayanların kayıtları yapılmayacaktır.
Liseyi yurtdışında bitiren Türk vatandaşlarının kendi okullarından almaları gereken lisenin tamamını aynı okulda okuduklarına dair yazıyı kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Suriye'den yatay geçiş sonuçları açıklandı.
Başvuru tarihi: 21 Ekim 2020 | 10.00-17.00
duyuru tarihi: 07 Ekim 2020

Kayıtlar 21 Ekim 2020 tarihinde 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezi'nde alınacaktır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Önemli Not: Yükseköğretim Kurulunun ilgili kararına göre 2013-2014 eğitim öğretim döneminden önce Suriye'deki bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olanların başvurusu kabul edilecektir. Yükseköğretim Kurulunun ilgili yazısı gereği Geçici Eğitim Merkezi diplomasına sahip olan adayların İl Milli Eğitim Müdürlüklerine denklik için başvurup Lise Diploması edinmeleri gerekmektedir. Elinde lise diploması bulunmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Türkiye'deki bir üniversiteye daha önce yatay geçiş yaptığı tespit edilen adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Önlisans ve lisans programlarına yerleştirme sonuçları açıklandı!
Kayıt tarihleri: 30 Eylül - 02 Ekim 2020
duyuru tarihi: 23 Eylül 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı önlisans ve lisans programları uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar 30 Eylül - 02 Ekim 2020’de 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezinde alınacaktır.

> Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.
> Kayıtta gerekli evraklar için tıklayınız.

Kayıt tarihleri ile ilgili olarak aşağıda belirtilen takvim uygulanacaktır:
30 Eylül 2020 – Meslek Yüksekokulları, Ceyhan Mühendislik Fakültesi, Ceyhan Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
1 Ekim 2020 – Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Eğitim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
2 Ekim 2020 – Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari ve Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacaktır.

Lisansüstü programları güz dönemi başvuru sonuçları açıklandı.
Son kayıt tarihi: 15 Aralık 2020 | 17.00
duyuru tarihi: 22 Eylül 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için lisansüstü programlarına kabul edilen uluslararası öğrenci başvuruları açıklanmıştır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.
Kayıt esnasında başvuruda sunulan evrakların asılları (orijinalleri) getirilmelidir. Başvurularında yabancı dilde diploma ve transkript sunan adayların kayıt esnasında bu belgelerin noter onaylı Türkçe çevirilerini getirmeleri gerekmektedir. Kayıtta 4 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.