Önlisans ve lisans programlarına yerleştirme sonuçları açıklandı!
Kayıt tarihleri: 30 Eylül - 02 Ekim 2020
duyuru tarihi: 23 Eylül 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı önlisans ve lisans programları uluslararası öğrenci yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar 30 Eylül - 02 Ekim 2020’de 10:00-17:00 saatleri arasında Çukurova Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Merkezinde alınacaktır.

> Sonucunuzu öğrenmek için tıklayınız.
> Kayıtta gerekli evraklar için tıklayınız.

Kayıt tarihleri ile ilgili olarak aşağıda belirtilen takvim uygulanacaktır:
30 Eylül 2020 – Meslek Yüksekokulları, Ceyhan Mühendislik Fakültesi, Ceyhan Veterinerlik Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Tıp Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
1 Ekim 2020 – Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Eğitim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları
2 Ekim 2020 – Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari ve Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurulunun ilgili yazısı gereği Geçici Eğitim Merkezi diplomasına sahip olup Milli Eğitim Bakanlığından Denklik Belgesi almayanların kayıtları yapılmayacaktır.
Liseyi yurtdışında bitiren Türk vatandaşlarının kendi okullarından almaları gereken lisenin tamamını aynı okulda okuduklarına dair yazıyı kayıt esnasında yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Lisansüstü programları güz dönemi başvuru sonuçları açıklandı.
Son kayıt tarihi: 15 Aralık 2020 | 17.00
duyuru tarihi: 22 Eylül 2020

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için lisansüstü programlarına kabul edilen uluslararası öğrenci başvuruları açıklanmıştır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.
Kayıt esnasında başvuruda sunulan evrakların asılları (orijinalleri) getirilmelidir. Başvurularında yabancı dilde diploma ve transkript sunan adayların kayıt esnasında bu belgelerin noter onaylı Türkçe çevirilerini getirmeleri gerekmektedir. Kayıtta 4 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

Önlisans ve lisans programları için tercih başvuruları alınmaya başladı!
Son başvuru tarihi: 15 Eylül 2020 | 17.00
duyuru tarihi: 08 Eylül 2020

Çukurova Üniversitesi uluslararası öğrenci kontenjanları için tercih başvuruları alınmaya başlamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları geçici GCE- A Level sonuçlarıyla başvurabilirler, bununla beraber nihai puanların değişme ihtimaline karşılık sitede yayınlanan taahhütnameyi imzalayıp posta aracılığı ile merkezimize göndermeleri gerekmektedir.

> Duyuru detayı için tıklayınız.

ÇUÖS 2020 sınav sonuçları açıklandı!
duyuru tarihi: 04 Eylül 2020

2020 ÇUÖS sınavı, 28 Ağustos 2020 tarihinde yurt içinde ve yurt dışında toplam 9 merkezde başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Sınava giren adaylar http://isoexamresult.cu.edu.tr bağlantısı aracılığı ile aldıkları sonuçları öğrenebilirler.

> Genel yetenek testinin 10. ve 30. sorusunun iptal edilerek sonuçlar 78 soru üzerinden değerlendirilmiştir. Sınavda 38 aday tam puan almıştır. Adayların ilgili programlara yerleştirilmesinde puanların eşitliği durumunda lise diploma puanları dikkate alınacaktır.

ÇUÖS sınav sonucuna itiraz
ÇÜOS sınav sonucu ile ilgili itirazı olan adayların 05-07 Eylül 2020 tarihleri arasında elektronik posta aracılığı ile Ç.Ü. Uluslararası Öğrenci Merkezi postasına (iso@cu.edu.tr) gönderecekleri bir dilekçe ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İtiraz süresinin ardından başlatılacak olan tercih başvuruları 8-15 Eylül 2020 tarihleri arasında internet sitemizin ilgili servisi üzerinden çevirimiçi alınacaktır.