yönergeler | başvuru | ÇUÖS | programlar | haberler | SSS | medya | iletişim | çevirimiçi işlemler
Uluslararası Öğrencilerimizi İlgilendiren Haber ve Duyurular

Lisansüstü programlarına başvurular sonuçlandı!
Kayıt tarihi: 11-15 Şubat 2019
duyuru tarihi > 07 Şubat 2019

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi için lisansüstü programlarına kabul edilen uluslararası öğrenci başvuruları açıklanmıştır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt esnasında başvuruda sunulan evrakların asılları (orijinalleri) getirilmelidir. Başvurularında yabancı dilde diploma ve transkript sunan adayların kayıt esnasında bu belgelerin noter onaylı Türkçe çevirilerini getirmeleri gerekmektedir. Kayıtta 4 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

ÇUÖS Başvuruları Başladı.
Son başvuru tarihi: 22 Mart 2019 | 17.00
duyuru tarihi > 15 Ocak 2019

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı başvuruları başlamıştır.

> Başvuru kılavuzu için tıklayınız.
> Kontenjan listesi için tıklayınız.
> Başvuru formu için tıklayınız.

2019 Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı
duyuru tarihi > 20 Aralık 2018

2019 yılı ÇUÖS sınavı, 27 Nisan 2019'de saat 09:30'da yapılacaktır. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ÇUÖS sınavına başvurular 15 Ocak-22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak olup başvuru koşulları ile ilgili detaylar ayrıca duyurulacaktır.

2019 ÇUÖS Sınav Merkezleri

Türkiye – Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Van

Azerbaycan – Bakü

Almanya – Dortmund, Tübingen

Suudi Arabistan – Cidde, Riyad

Tunus – Tunus

Lisansüstü programlara başvurular başladı.
Son başvuru tarihi: 07 Ocak 2019 | 17.00
duyuru tarihi > 10 Aralık 2019

2018-2019 bahar dönemi lisanüstü programlara uluslararası öğrenci başvuruları alınmaya başlamıştır.

> Başvuru kılavuzu için tıklayınız.
> Başvuru formu için tıklayınız.

uluslararası öğrenci merkezi (ISC) hakkında
İlk olarak 2011'de 'Uluslararası Öğrenci Ofisi' (ISO) olarak kurulan 'Ç.Ü. Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin (ISC) temel amacı, Çukurova'da eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için; kayıt döneminden mezuniyete kadar hem üniversite hem de devlet ile ilgili bürokratik işlemlerinde uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti veren merkez, aynı zamanda uluslararası tanıtım faaliyetlerinde de bulunmaktadır. Bugün Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarından toplam 2.065 uluslararası öğrenci ISC'ye bağlı şekilde Çukurova Üniversitesi'ndeki eğitimlerini sürdürmektedir.
  daha fazla bilgi
> yönergeleruluslararası öğrencilerle ilgili yönergeler
> ÇUÖSÇ.Ü.Uluslararası Öğrenci Sınavı
> programlarönlisanstan doktoraya