yönergeler | başvuru | ÇUÖS | programlar | haberler | SSS | medya | iletişim | çevirimiçi işlemler
Uluslararası Öğrencilerimizi İlgilendiren Haber ve Duyurular

ÇUÖS başvuruları sona erdi!
duyuru tarihi > 29 Mart 2019

2019 ÇUÖS başvuruları sona ermiştir.
ÇUÖS sınav giriş belgeleri 29 Mart-27 Nisan tarihleri arasında aşağıdaki bağlantı üzerinden indirilebilir.

Sınav giriş belgenizi indirmek için tıklayınız.

2019 ÇUÖS sınav merkezleri, sınav saatleri ve adres bilgileri:

Sınav Merkezi ve Sınav Saati Adres
  BAKÜ - AZERBAYCAN
10:30
Bakü Türk Anadolu Lisesi 77 Alibey Huseynzadeh, Baku AZ1014, Azerbaycan
  DORTMUND - ALMANYA
08:30
Dortmund Türk Eğitim Merkezi Türkisches Bildungszentrum Nollendorfpl. 2, 44339 Dortmund, ALMANYA

TUBİNGEN - ALMANYA
08:30

Asien-Orient Institut Abteilung Asien-Orient Institut Abteilung für Orient und Islamwissenschaft Wilhelmstraße 113 72074 Tübingen, ALMANYA
  CİDDE-SUUDİ ARABİSTAN
09:30
Cidde Uluslararası Türk Okulu Hamzah Nail, Al-Zahra'a, Jeddah 21352, SUUDİ ARABİSTAN
  RİYAD - SUUDİ ARABİSTAN
09:30
Riyad Uluslararası Türk Okulu 6349 Dariyah, Al Fakhiriyah, Riyadh 12737, SUUDİ ARABİSTAN
  ADANA
09:30
Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Balcalı Mahallesi, 01330 Sarıçam/Adana, TÜRKİYE
  İSTANBUL
09:30
İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (Beyazıt) Süleymaniye Mah. Kirazlı Mescid Sk. No:31 Fatih/İstanbul, TÜRKİYE
  ANKARA
Ankara Üniversitesi Cemal Gürsel Cad. Cebeci Yerleşkesi Cebeci/Ankara, TÜRKİYE
  İZMİR
09:30
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Vali Rahmi Bey Mah. Uğur Mumcu Cad. 135 Sk. No:5 35150 Buca/İzmir, TÜRKİYE
  ŞANLIURFA
09:30
Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO, Yenişehir Yerleşkesi 63300 Şanlıurfa, TÜRKİYE
  VAN
09:30
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Zeve Kampüsü Mühendislik Fakültesi 65080 Tuşba/Van, TÜRKİYE
  GAZİANTEP
Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Üniversitesi Şehitkamil/Gaziantep, TÜRKİYE

ÇUÖS başvuruları uzatıldı!
Son başvuru tarihi: 29 Mart 2019 | 17.00
duyuru tarihi > 14 Mart 2019

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı başvuruları 29 Mart 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

> Başvuru kılavuzu için tıklayınız.
> Kontenjan listesi için tıklayınız.
> Başvuru formu için tıklayınız.

Lisansüstü programlarına başvurular sonuçlandı!
Kayıt tarihi: 11-15 Şubat 2019
duyuru tarihi > 07 Şubat 2019

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi için lisansüstü programlarına kabul edilen uluslararası öğrenci başvuruları açıklanmıştır.

> Başvurusu kabul edilen adayların listesine ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt esnasında başvuruda sunulan evrakların asılları (orijinalleri) getirilmelidir. Başvurularında yabancı dilde diploma ve transkript sunan adayların kayıt esnasında bu belgelerin noter onaylı Türkçe çevirilerini getirmeleri gerekmektedir. Kayıtta 4 adet vesikalık fotoğraf istenmektedir.

ÇUÖS Başvuruları Başladı.
Son başvuru tarihi: 22 Mart 2019 | 17.00
duyuru tarihi > 15 Ocak 2019

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı başvuruları başlamıştır.

> Başvuru kılavuzu için tıklayınız.
> Kontenjan listesi için tıklayınız.

2019 Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı
duyuru tarihi > 20 Aralık 2018

2019 yılı ÇUÖS sınavı, 27 Nisan 2019'de saat 09:30'da yapılacaktır. Yurt içinde ve yurt dışındaki tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan ÇUÖS sınavına başvurular 15 Ocak-22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak olup başvuru koşulları ile ilgili detaylar ayrıca duyurulacaktır.

2019 ÇUÖS Sınav Merkezleri

Türkiye – Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Şanlıurfa, Van

Azerbaycan – Bakü

Almanya – Dortmund, Tübingen

Suudi Arabistan – Cidde, Riyad

Tunus – Tunus

Lisansüstü programlara başvurular başladı.
Son başvuru tarihi: 07 Ocak 2019 | 17.00
duyuru tarihi > 10 Aralık 2019

2018-2019 bahar dönemi lisanüstü programlara uluslararası öğrenci başvuruları alınmaya başlamıştır.

uluslararası öğrenci merkezi (ISC) hakkında
İlk olarak 2011'de 'Uluslararası Öğrenci Ofisi' (ISO) olarak kurulan 'Ç.Ü. Uluslararası Öğrenci Koordinasyon Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin (ISC) temel amacı, Çukurova'da eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmeleri için gerekli altyapıyı hazırlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için; kayıt döneminden mezuniyete kadar hem üniversite hem de devlet ile ilgili bürokratik işlemlerinde uluslararası öğrencilere rehberlik hizmeti veren merkez, aynı zamanda uluslararası tanıtım faaliyetlerinde de bulunmaktadır. Bugün Afrika, Asya, Avrupa ve Amerika kıtalarından toplam 2.065 uluslararası öğrenci ISC'ye bağlı şekilde Çukurova Üniversitesi'ndeki eğitimlerini sürdürmektedir.
  daha fazla bilgi
> yönergeleruluslararası öğrencilerle ilgili yönergeler
> ÇUÖSÇ.Ü.Uluslararası Öğrenci Sınavı
> programlarönlisanstan doktoraya