...

Önlisans ve Lisans Programları Ek Yerleştirme Başvuruları Alınmaya Başladı!

Uluslararası öğrencilere dönük Çukurova Üniversitesi önlisans ve lisans programları için ek yerleştirme başvuruları alınmaya başladı.

> Uluslararası program ücretlerini öğrenek için tıklayınız.
     > Tercih formuna ulaşmak için tıklayınız.

ÇUÖS sonuçları ile tercih başvurusu hakkında
ÇUÖS sonucu ile önlisans programı tercihi yapacak adayların en az 40 ÇUÖS puanına sahip olması gerekirken lisans programı tercihi yapacak adayların en az 50 ÇUÖS puanına sahip olması istenmektedir.

ÇUÖS dışındaki sınav sonuçları ile tercih başvurusu hakkında
Geçerliliği bulunan sınav sonuçlarından birisi ile tercih başvurusu ücretsizdir. ÇÜÖS'e katılan adayların başka bir sınav sonucu ile başvurmaları halinde ücret ödemesine gerek yoktur. Azerbaycan’ın TQDK sınav sonucu ile Çukurova Üniversitesi programlarıaı tercih başvurusunda bulunacak adayların lisans programları için 700 üzerinden en az 550, önlisans programları için ise en az 400 puan almış olmaları gerekmektedir. Tercih yapacak adayların başvuruları çevirimiçi olarak alınmaktadır.

ÇUÖS sonucuna göre Çukurova Üniversitesi'ne kayıt hakkı kazanan uluslararası öğrenci adaylarının kayıt öncesinde adres bilgilerini noterde onaylatmaları gerekmektedir. Türkiye'de ikamet eden öğrencilerin noter onaylı oturma izinleri, öğrenci yurtlarında kalanların ise noter onaylı yurt belgeleri kayıt esnasında merkezimizce istenecektir. T.C. vatandaşı olup, liseyi yurtdışında bulunan MEB’e bağlı liseleri veya MEB Açık Öğretim (Ortadoğu ve Batı Avrupa programları) liselerini bitirenlerin, lise eğitiminin tamamını yurtdışında okuduklarını belgelemeleri zorunludur. "Geçici eğitim merkezi diplomaları" kayıtta kabul edilmeyecektir, bu yüzden kayıttan önce bu tür diplomaların "lise diplomasına" çevirilmesi gerekmektedir.

Bu koşulları sağlayamayan öğrenci adaylarının başvuruları kabul edilmeyecektir. Sehven yapılabilecek kayıt sonrasında dahi şartları Önlisans ve Lisans Programları için Uluslararası Öğrenci Kabul ve Kayıt Yönergesi’ne uymadığı tespit edilen öğrencilerin kayıtları iptal edilecektir. Ek yerleştirme başvuruları ücretsiz olup herhangi bir başvuru ücreti alınmamaktadır.